Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Порядок дій підприємця, який перебуває на спрощеній системі за ставкою 2 % та хоче перейти на групу, відмінну від тієї, на якій перебував до обрання особливостей оподаткування

Дата: 10.01.2023 10:28
Кількість переглядів: 53

ГУ ДПС у Кіровоградській області інформує, що згідно з Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ та Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, відповідно до п.п. 9.8 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платником з особливостями, встановленими п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву.

Для того щоб перейти на групу, відмінну від тієї, на якій ФОП перебував до обрання особливостей оподаткування, необхідно здійснити наступні дії:

  • повернутися шляхом самостійної відмови від спрощеної системи оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2 % доходу на групу платника єдиного податку (ставку єдиного податку), на якій вона перебувала до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ);
  • подати заяву для переходу на обрану групу (ставку), відмінну тій, яку застосовувала до обрання особливостей оподаткування, не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу з урахуванням ст. 298 ПКУ.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень