Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Формування ефективної освітньої мережі, що відповідає запитам і потребам територіальної громади

Дата: 13.12.2022 16:13
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Формування ефективної освітньої мережі, що відповідає запитам і потребам територіальної громади, створення дієвої системи управління у сфері освіти - питання, які входять до першочергових кроків, які мають здійснити органи місцевого самоврядування для ефективного розвитку освіти в своїх громадах.

Саме ці питання вивчаються під час аналізу діяльності відділу освіти Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області протягом 12-16 грудня 2022 року фахівцями управління Державної служби якості освіти у Кіровоградської області.

Аналіз діяльності відбувається шляхом вивчення документів, матеріалів та іншої інформації, що створюється у процесі діяльності місцевого органу та оприлюднюється відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Начальниця управління Державної служби якості освіти у Кіровоградської області Лілія СИНЧУК відвідала 13 грудня Онуфріївську селищну раду та зустрілася з селищним головою Віталієм БЕРЕЗОЮ та начальником відділу освіти Наталією КРАВЧЕНКО.

«Метою здійснення аналізу діяльності є - надання місцевим органам самоврядування методичної та консультативної підтримки з питань запобігання випадкам недотримання вимог законодавства з питань освіти, підвищення ефективності діяльності відділу освіти виконкому щодо забезпечення якості освіти на території громади» - акцентувала Лілія СИНЧУК, начальниця управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області під час наради.

Лілія СИНЧУК звернула увагу присутніх, що успішна школа є однією зі складових успіху кожної громади, акцентувала на важливості співпраці органів місцевого самоврядування та Державної служби якості освіти України.

Порядок аналізу, затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 07.12.2021 № 1313, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27 січня 2022 р. за № 97/37433:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0097-22#Text

Аналіз діяльності відбувається шляхом вивчення документів, матеріалів та іншої інформації, що створюється у процесі діяльності місцевого органу та оприлюднюється відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Орієнтовний перелік документів, що є предметом аналізу діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх структурних підрозділів з питань освіти, затверджено наказом Державної служби якості освіти України від 11.04.2022 № 01-10/39:

https://sqe.gov.ua/.../Oriientovniy-perelik-dokumentiv.pdf

 

Джерело: Управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень