Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Про відключення електроенергії

Дата: 08.12.2022 15:26
Кількість переглядів: 188

Фото без опису

Інформує начальник Онуфріївського РЕМу Руслан Приліпко.

«Як відомо, масовані ракетні удари російської федерації нанесли значної шкоди критичній інфраструктурі України, - зазначає Руслан Сергійович. - Щоденні відключення електроенергії – це наслідок восьми хвиль терористичних ракетних атак ворога на енергетичні об’єкти єдиної енергосистеми України. Для відновлення енергомереж і енергооб’єктів необхідний час та значні людські ресурси. Наприклад, для виготовлення та встановлення трансформаторів різної потужності потрібно від двох до дев’яти місяців.

Енергетики напружено працюють над стабілізацією енергосистеми, що включає планові, аварійні та спецвідключення, які дозволяють збалансувати енергопостачання та запобігти більш масштабним аварійним ситуаціям у мережах.

Будь-які графіки планових відключень розраховані на мирний час, ми ж маємо відкритий терор з боку росії проти цивільного населення. Тож будемо виходити з ситуації в режимі реального часу. Все буде залежати від наявних лімітів на електроенергію, які виділяються на кожен регіон, та навантаження на мережі. Так, наша область має дефіцит електроенергії в межах 40% до потреби споживання. Тому відключення будуть і надалі, і спрогнозувати їх періодичність та тривалість на даний час ми не можемо. Графіки відключень 2 через 2 чи 2 через 4 є неактуальними. Але докладаємо всіх зусиль, щоб вийти на ці графіки і споживачі мали можливість спланувати свої енерговитрати.

Споживачі нашої громади підключені до різних транзитних ліній електромереж і відключення відбуваються з врахуванням цього та навантаження на населені пункти.

Пріоритет у роботі енергетиків – забезпечення функціонування об’єктів критичної інфраструктури. З огляду на лімітовану подачу електроенергії на нашу область, будуть практикуватись точкові відключення аби заживити в першу чергу вищеназвані об’єкти.

Наголошую, що нині вся Україна потерпає від відключень електроенергії. І аж ніяк не на часі вуличне освітлення, різна рекламна ілюмінація. Сьогодні кожна людина має відчувати відповідальність за свідоме споживання електроенергії – старатись не вмикати енергозатратні електроприлади (електрочайники, кавоварки, мультиварки та інші, які можна замінити природним газом), а тим більше не слід вмикати зайві лампочки, гірлянди та інше не критично важливе освітлення. Краще зберегти ті кіловати, і якщо робити це разом, то відключень буде менше.

Також звертаюсь до населення з проханням – якщо у вас вимкнули світло, відразу виключіть з розеток всі електроприбори. Бо в іншому випадку під час відновлення електропостачання напруга в мережі сягає критичного рівня і спрацьовує автоматичне відключення. Це призводить до пошкоджень електрообладнання, зменшення тривалості його експлуатації.

Для енергетиків немає «кращих» і «гірших» споживачів. Тому закликаю всіх до розуміння, терпіння, згуртованості, щоб гідно подолати «темряву» та тимчасові незручності. Держава завчасно на різних інформаційних майданчиках попереджувала і про блекаути, і про обмеження електропостачання в зв’язку з ракетними ураженнями енергосистеми України.

На жаль, Онуфріївщина не стала винятком. Тому ми маємо зберігати спокій, тримати емоції при собі, не панікувати, бо це буде лише «на руку» ворогу».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень