Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Онуфріївський добровольчий батальйон територіальної оборони змінив статус

Дата: 01.12.2022 17:30
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

На виконання Закону України “Про основи національного спротиву”, “Положення про добровольчі формування територіальних громад”, рішення Головнокомандувача Збройних сил України від 28.10.2022 р. та протоколу розширеної наради щодо реформування та оптимізації добровольчих формувань територіальних громад від 28.10.2022 р. видано відповідний наказ військового командування “Про звільнення командирів та реформування добровольчих формувань Кіровоградської області”.

Згідно наказу звільнено сім командирів добровольчих формувань області в зв'язку з їхнім реформуванням.

26 листопада в селищній раді відбулись збори членів Онуфріївського добровольчого батальйону, який теж підпав під розформування. Було прийняте рішення про його реорганізацію шляхом входження до складу Олександрійського добровольчого формування територіальної громади №1 (ДФТГ №1).

Як повідомляє Онуфріївський селищний голова Віталій Береза, на зборах бажаючі продовжити членство в добровольчому формуванні мали можливість подати відповідні заяви. Станом на 29 листопада підписані перші тридцять контрактів із командиром Олександрійського ДФТГ №1.

На наступних загальних зборах буде обрано командира Онуфріївського підрозділу Олександрійського ДФТГ №1.

Передбачається, що в подальшій роботі реорганізованого добровольчого формування акцент робитиметься на заходах із відпрацювання бойових навичок (проведення занять із мінної безпеки, боротьби з диверсійно-розвідувальними групами (ДРГ); а також на спільних із Національною поліцією патрулюваннях населених пунктів громади.

На території Олександрійського району віддалені підрозділи добровольчого формування територіальної оборони діятимуть лише в двох громадах — Онуфріївській та Приютівській.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень