Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Компенсація за прихисток переселенців: чи всі отримають в Онуфріївській громаді виплати за жовтень?

Дата: 11.11.2022 08:46
Кількість переглядів: 881

Фото без опису

170 жителів Онуфріївської громади подали заяви на отримання компенсації на комунальні платежі за безкоштовний прихисток вимушених переселенців. Власники житла мають до п'ятого числа кожного місяця подавати заяву до Онуфріївської селищної ради, де вказують кількість поселених людей. 3 1 жовтня 2022 року за кожну внутрішньо переміщену особу Товариство Червоного Хреста в Україні перераховуватиме 30 гривень за один день. Чи отримають всі люди кошти?

Сьогодні членами комісії селищної ради розглядалися заяви громадян, які прихистили в себе переселенців. Одночасно проведено перевірку наведених у заявах відомостей з відвідуванням місць розміщення внутрішньо переміщених осіб з метою встановлення факту проживання внутрішньо переміщених осіб, їх безоплатності та кількості розміщених осіб в селах громади Камбурліївці та Омельнику.

За результатами перевірки було встановлено факт надання недостовірної інформації у заяві одного з власників домоволодіння села Омельник. А саме: виявлено факт відсутності проживання вимушених переселенців, які вказані в заяві.

Тому, комісією прийнято рішення про відмову у виплаті компенсації власнику житлового будинку.

Загалом, з часу дії Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, у Онуфріївській громаді з відповідними заявами звернулись 1215 приватних домоволодінь.

За жовтень 169 заяв, за якими очікуються виплати, передано Товариству Червоного Христа для здійснення компенсацій за їх рахунок.

Раніше законодавством чітко визначався строк виплати компенсації (до кінця місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги), однак з 3 вересня ця норма з постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 333 зникла. Відповідно перерахування коштів особам, які розміщували переселенців у своєму житлі, відтепер можуть очікувати як протягом місяця після подання ними звітних документів, так і в наступних періодах (без обмежень по строку).

За додатковою консультацією можна звернутися до Центру надання адміністративних послуг за адресою: вул.Центральна, б.11, селище Онуфріївка та до адміністраторів Центру надання адміністративних послуг на віддалених робочих місцях в селах громади та скористатися телефоном «гарячої лінії» 0678486470.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень