Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Сімейні форми виховання – підтримка дітей

Дата: 27.09.2022 16:54
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

У громаді функціонує 8 прийомних сімей, які виховують 14 дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 13 дітей даної категорії.

Найпоширенішою формою сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування залишається опіка, піклування. На території Онуфріївської громади в сім’ях опікунів, піклувальників проживає 49 дітей даної категорії.

Державна соціальна допомога на дітей призначається батькам-вихователям на кожну дитину-вихованця і прийомним батькам на кожну прийомну дитину в грошовій формі. Грошове забезпечення розподіляється між батьками-вихователями рівними частинами за їх згодою і одному з прийомних батьків.

Розмір допомоги для дітей відповідного віку становить від 5502,50 грн. до 9100,00 грн.

Якщо Ви небайдужі до долі посиротілих дітей, Ви можете стати усиновлювачем, опікуном, прийомними батьками, батьками-вихователями чи патронатними вихователями. Для отримання детальної інформації щодо сімейних форм виховання дітей, запрошуємо звернутися до Служби у справах дітей Онуфріївської селищної ради або до селищного центру соціальних служб за адресою: сел. Онуфріївка, вул. Центральна, 11, (05238) 20-4-55, 0967610856.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень