Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чи зобов’язаний безробітний повідомляти центр зайнятості про виїзд за кордон?

Дата: 22.09.2022 08:35
Кількість переглядів: 88

Так, зареєстрований безробітний зобов’язаний у разі виїзду за кордон під час воєнного стану повідомити про це центру зайнятості. Це передбачено п. 28 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2018 № 792 (зі змінами).

У разі перебування безробітного за кордоном понад 30 календарних днів він зобов’язаний подати до центру зайнятості заяву про припинення реєстрації як безробітного. Встановлення такого факту центром зайнятості є підставою для припинення реєстрації безробітного.

Слід також зазначити, що особа, зареєстрована як безробітна, зобов'язана повідомити Державну службу зайнятості про виїзд за межі України з метою працевлаштування чи здійснення іншої діяльності, спрямованої на отримання прибутку (ч. 2 ст. 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»).

Звичайно, після повернення в Україну особа може повторно звернутися до Державної служби зайнятості, аби стати на облік та отримувати послуги.

Примітка. З інформацією із вказаних питань можна ознайомитися на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://cutt.ly/DZST9Po.

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-бота Державної служби зайнятості у Telegram https://cutt.ly/TZDbW1s.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень