Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Майже 2 млн гривень відшкодували роботодавцям Кіровоградщини за працевлаштування переселенців

Дата: 02.09.2022 08:12
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Чимало українців тимчасово виїхали зі своїх помешкань за кордон та в інші області України у зв’язку з активними бойовими діями. Наразі важливим завданням держави є надання цим людям підтримки. У тому числі, державна служба зайнятості не залишається осторонь та нагадує, що роботодавці можуть отримати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування осіб із числа внутрішньо переміщених.

Слід зазначити, що компенсація витрат надається роботодавцю упродовж 2 місяців у розмірі 6.500 грн (щомісячно) за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом.

Так, з початку дії програми 206 роботодавців подали пакети документів для отримання компенсації витрат за працевлаштування переселенців. Наразі 128 роботодавців Кіровоградщини отримали відшкодування у розмірі 1.826.500 грн за працевлаштування 221 внутрішньо переміщеної особи. Наразі вже здійснено замовлення на суму 2.125.500 грн для надання компенсації 75 роботодавцям.

Довідково. Для одержання додаткової інформації щодо отримання такої фінансової допомоги від держави, представникам бізнесу необхідно звернутись до центрів зайнятості або філій обласного центру зайнятості за місцем їх реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Інструкція з отримання компенсації витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування переселенців тут:  https://cutt.ly/JJULj1G.

Подати заяву можна через портал Дія: https://is.gd/xNWp5W

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту Державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot, за допомогою якого можна отримати додаткову інформацію з поширених питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень