Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Які правові послуги можуть отримати ветерани війни та члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України

Дата: 01.09.2022 09:24
Кількість переглядів: 117

Захисники та захисниці України, члени їх сімей потребують правової допомоги з різних питань – від тих, що пов’язані з військовою службою до сімейних.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, місцеві центри з надання БВПД зареєстрували понад 2,1 тис. звернень військовослужбовців та членів їх родин про надання первинної правової допомоги. Найбільша кількість звернень – щодо державної допомоги, виплат та компенсацій. На другому місці – оскарження рішень, дій та бездіяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування. На третьому – питання щодо військової служби, у тому числі військовий облік, мобілізація, бронювання тощо.

Ветерани війни, члени сімей загиблих захисників України можуть також безоплатно скористатися послугами юриста або адвоката для представництва в судах. Затриманим військовослужбовцям буде призначений адвокат для захисту.

З початку повномасштабної війни місцеві центри видали понад 1,5 тис. наказів про надання безоплатної вторинної правової допомоги ветеранам війни та членам сімей загиблих захисників та захисниць України. Найчастіше послуги юриста або адвоката були потрібні для допомоги в оскарженні рішень, дій та бездіяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також отриманні державної допомоги, виплат, компенсацій. У трійку найпоширеніших питань, для вирішення яких потрібна була безоплатна вторинна правова допомога, увійшло також укладення та розірвання шлюбу.

У нинішніх умовах юристи системи БПД не чекають, поки люди звернуться до них, а самі організовують виїзні консультування військовослужбовців, ветеранів війни та членів їхніх сімей, поширюють інформацію про систему БПД серед цієї категорії осіб.

В установах та закладах, куди найчастіше звертаються чи перебувають захисники та захисниці України та члени їх сімей, поширюються інформаційні матеріали про право на безоплатну правову допомогу, проводяться правопросвітницькі заходи, там, де це можливо, – працюють консультаційні пункти доступу до БПД.

Більше про це – у матеріалі за посиланням: https://bit.ly/3Teag7C


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень