Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Грантова програма зі створення садів: погоджено 18 заявок на 63,5 млн грн

Дата: 26.08.2022 09:36
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

У рамках урядової програми «єРобота» Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало вже 18 наказів щодо надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Загальна сума гранту 63,458 млн гривень.

18 агропідприємств з Львівщини, Івано-Франківщини, Одещини, Київщини, Буковини, Черкащини, Рівненщини, Волині та Закарпатті вирощуватимуть сади у своїх регіонах. До речі, загальна площа садів в Україні, за інформацією Державної служби статистики займає 219 тисяч гектарів. Наша держава входить у світову трійку лідерів з вирощування таких ягід, як смородина та вишня.

Агропідприємства, які стали учасниками грантової програми, на своїх господарствах вирощуватимуть як ягоди, так і яблунево-грушеві сади. Площі їхніх угідь варіюються від 1,34 до 25 га, як і суми гранту: від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача. Загальна площа становить 225,44 га.

Загалом від ощадбанку надійшла інформація по 105 заявках на грантові програми по садам та теплицям, з яких 72 позитивних.

Всього ощадбанк надав:

  • по теплицях 13 негативних відповідей та 16 позитивних;
  • по садах 21 негативна та 56 позитивних.

З типовими недоліками та помилками при оформленні заявок на отримання гранту можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, що основною умовою для учасників програми є створення робочих місць згідно з умов Порядку. Крім того, Програма передбачає співфінансування: від 30 % власних коштів забезпечує її учасник, а 70 % – держава. Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проектом висадки насаджень. Детальніше – тут.

Довідково: у червні КМУ започаткував фінансову підтримку бізнесу в рамках урядової програми «єРобота». Підприємці мають змогу отримати урядові гранти на навчання, створення та розвиток власної справи. Детально з переліком програм можна ознайомитися тут.

Мінагрополітики курує з них два напрями, які стосуються розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства (подати заявку можна тут) та тепличного господарства (подати заявку тут).

Кожну заявку Мінагрополітики опрацьовує протягом 10 робочих днів після надходження від Ощадбанку.

За умовами кожної з програм, учасник зобов’язується вести діяльність не менше 5 років, сплачувати податки в бюджет, а також створити визначену кількість робочих місць.

Вичерпна інформація з умовами та правилами подачі заявки для отримання:

гранту на сад – тут;

гранту на теплиці тут.

 

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень