Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Сьогодні в Україні відзначають День Пасічника

Дата: 19.08.2022 13:03
Кількість переглядів: 320

Фото без опису

Бджолярство – одне з найдавніших українських ремесел, яке й сьогодні відіграє значну роль. Так, Україна посідає перше місце в Європі та п'яте у світі за обсягами виробництва меду. Офіційно вітчизняні бджолярі виробляють майже 70 тисяч тонн меду, що складає 5-6% світового обсягу. Але бджоли важливі не тільки завдяки меду.

Ось кілька фактів про бджіл:

  • У світі існує близько 20 тисяч видів бджіл, які живуть на усіх континентах окрім Антарктиди.
  • Найважливіша роль бджіл в екосистемах – запилення квіткових рослин. Збираючи пилок і нектар для своїх потреб вони допомагають запилювати до 85% всіх рослин. Від бджіл залежать щонайменше дві третини усіх сільськогосподарських урожаїв на Землі.
  • Швидкість польоту бджоли – 25-40 км/год у напрямку джерела їжі й 17-20 км/год – при поверненні з нектаром чи пилком.
  • Вилітаючи з вулика, бджола бере мед "в дорогу", щоб харчуватися в польоті. Якщо мед закінчиться, а нектар не знайдеться, бджолі може не вистачити сил повернутися.
  • Бджоли справді багато працюють. За день робоча бджола може зробити 10 вильотів і дослідити площу близько 12 гектарів. Для отримання одного кіло меду бджоли повинні зробити до 4500 вильотів і взяти нектар з 6-10 мільйонів квіток.

Впродовж останніх років вчені всього світу спостерігають стрімке зниження чисельності бджіл на планеті. Найбільше бджоли страждають від паразитів та інтенсивного сільського господарства із застосуванням пестицидів.

Шановні бджолярі Онуфріївської громади!

Прийміть щирі вітання зі святом!

Робота пасічника кропітка і важка, але завдяки їй ми їмо такий смачний, солодкий та корисний мед. Мед на столі – радість у господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Бажаємо всім вам добра і миру, міцного здоров'я, натхнення, щасливої світлої долі та багатих медозборів на радість людям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень