Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Сьогодні в приміщенні Онуфріївської бібліотеки відбулася презентація книги місцевих авторів Ярослава Іванова, Василя Сурмила, Віталія Постригана - «Стежками Старого парку»

Дата: 05.08.2022 18:17
Кількість переглядів: 412

Фото без опису

Небайдужі до історії рідного краю жителі громади провели час у приємному спілкуванні з авторами книги про унікальний куточок нашого краю - Онуфріївський парк. Презентація пройшла у творчій, по-домашньому теплій атмосфері.

Автори книги поділилися, як працювали над виданням, як важко проходив друк, адже книга повинна була вийти в світ ще 1 березня 2022 року, але через військові дії біля Харкова книгу тривалий час не могли надрукувати, а сам тираж книги доробляли вже в Білій Церкві.

Авторами книги була зроблена величезна робота по опрацюванню архівних матеріалів, спогадів, фотодокументів. За основу були взяті реальні події. У книзі викладена історія створення парку від його заснування до сьогодення. Насиченою історичними відомостями, біографічними даними є розповідь про засновників парку, відому своїм меценатством родину Камбуреїв і Толстих. В стислому енциклопедичному стилі подано історію Онуфріївки з 1740-х років до нинішнього часу. Особливою родзинкою книги є те, як вплетено місцеві легенди в достовірний, відомий із архівних документів факт, тим самим надаючи народній пам’яті наукове обгрутування.

Селищний голова Віталій Береза привітав Ярослава Іванова, Василя Сурмила, Віталія Постригана та подякував їм за велике краєзнавче видання - книгу «Стежками Старого парку». Він зазначив, що впродовж всіх сторінок книги можна побачити безмежну любов авторів до рідної землі, бажання зберегти історію рідного краю, мистецтво у малому бачити й відчувати велике. Наголосив, що з метою збереження архітектурної пам’ятки розроблено проект відновлення парку, і роботи могли початися в цьому році…

В свою чергу автори висловили щирі слова вдячності голові громади за допомогу у виданні книги та запевнили присутніх, що з натхненням - дефіциту немає, і вони готові працювати далі в цьому напрямку. І на підтвердження цього є наступна книга - «Джерела та дослідження історії козацької доби Сухоомельницького Правобережжя», яку планується презентувати найближчим часом. Автори також висловили подяку всім, хто допомагав у підготовці видання.

Всі присутні дякували краєзнавцям-авторам за можливість ознайомитися з ілюстрованими, кольоровими, історичними сторінками книги, яка буде цікава як дорослим, так і дітям. Історію Онуфріївщини потрібно не тільки пам’ятати, а й залишати нащадкам у вигляді історичних пам’яток, книг та фото, що й зробили наші автори.

Учасники презентації мали можливість отримати книгу - розповідь з підписами Ярослава Іванова, Василя Сурмила та Віталія Постригана - наших краєзнавців!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень