Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Онуфріївське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає!

Дата: 28.07.2022 08:19
Кількість переглядів: 122

За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження, станом на даний час показники мікробіологічної забрудненості води у верхньому ставку (в районі дамби) в селищі міського типу Онуфріївка перевищують нормативні показники.

А зокрема, індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) у воді становить 9300/дм3 при нормативному значенні не більше 5000/ дм3, що свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Як відомо лактозопозитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей. Слід відмітити, що якість води на водних об’єктах є нестабільною. На це впливає багато факторів: зростання температури повітря, опади, кількість відвідувачів, зростання кількості зелених водоростеи? і багато іншого

З огляду на вище викладене та з метою недопущення виникнення та розповсюдження  інфекційних захворювань серед населення селища, під час відпочинку просимо утриматись від купання у водоймі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень