Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Час активної допомоги фронту, внутрішньо переміщеним особам не вщухає

Дата: 08.07.2022 16:25
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

З початком повномасштабного вторгнення російських військ та введення в нашій державі воєнного стану при Онуфріївській селищній раді створено Координаційний штаб з питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.

Одним із перших його завдань було прийняття на території громади внутрішньо переміщених осіб, допомога в їхньому розміщенні та забезпечення їх першочергових потреб. Селищною радою, фахівцями ЦНАПу і відділу праці та соціального захисту населення було організовано реєстрацію внутрішньо переміщених осіб для отримання ними відповідного статусу, що дає можливість їм отримувати ряд соціальних послуг.

Власні ресурси території не покривають усіх потреб, тому вся згуртована команда селищної ради спрямовує зусилля на залучення до допомоги біженцям міжнародних гуманітарних, громадських, окремих християнських організацій. Активно допомагають агроформування та населення громади.

За досить короткий термін часу вибудувалась результативна співпраця селищної ради з Кіровоградською обласною військовою адміністрацією, народним депутатом Олесем Довгим, Фондом “Діджитал Трансформейшн Інститут”, міжнародною гуманітарною організацією World Central Kitchen, громадською організацією “НМОТЦ “ЖУРАВЕЛЬ” (м. Олександрія); Онуфріївським осередком Товариства Червоного Хреста України.

Це дає можливість систематично забезпечувати внутрішньо переміщених осіб продуктовими наборами. За зверненнями вони отримують медичний супровід, лікарські засоби, предмети гігієни тощо.

До допомоги переселенцям активно залучені працівники освітянської галузі та галузі культури, терцентру, відділу ЖКГ селищної ради.

Родини переселенців залучаються до спортивних, культурно-масових заходів. Дітям наданоможливість навчатись, відвідувати гуртки.

Окрім внутрішньо переміщених осіб, команда селищної ради спрямовує зусилля на задоволення нагальних потреб наших військовослужбовців, добровольчого формування, на допомогу місцевим жителям, які потребують матеріальної підтримки (особи з інвалідністю, багатодітні родини, сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах та інші).

З метою задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб селищна рада продовжує звертатись у різні інстанції. Окрім продуктів харчування, це і одяг, взуття, засоби гігієни для дорослих та дітей, ліжка, матраци та ковдри, постільна білизна, тощо. Тож, триває щоденна напружена робота, щоб якомога оперативніше вирішувати нагальні питання людей, яким довелось втікати від війни і які знайшли свій острівець миру саме на Онуфріївщині.

«За порівняно короткий проміжок часу Онуфріївщина налагодила тісну комунікацію з нашими друзями – гуманітарними організаціями, волонтерами, благодійниками, - зазначає селищний голова Віталій Береза. – Ми щиро вдячні, що вони відгукуються на наші запити, що наша співпраця набула системного характеру. Приємно зазначити – працює злагоджена команда, на яку можна покластися в роботі. Дякую всім, хто виконує рутинну напружену, надважливу, на сьогодні, справу. І не тільки на своєму робочому місці, а й поза ним. Ми працюємо на нашу Перемогу.»

Створюємо комфортні умови для кожного з вас!

Цінуймо громаду – наш спільний дім!

КРОКУЄМО ДО ПЕРЕМОГИ РАЗОМ!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень