Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Працівники агросервісу на час посівної зможуть отримати відстрочку від мобілізації

Дата: 23.05.2022 10:27
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

У зв’язку з посівною кампанією аграрні підприємства та виробники продовольства можуть подавати до Міністерства аграрної політики та продовольства України списки працівників, яким буде надана відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації. Таку можливість надали прийняті зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 03 березня 2022 року № 194 та № 218 від 7 березня 2022 року «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану». Про те, як оформити бронювання військовозобов’язаних аграріїв та хто має право це зробити, розповідає фахівчиня Онуфріївського бюро правової допомоги Лілія Трепачова.

Покрокова інструкція бронювання працівника

  • Підготувати лист-звернення за зразком (https://cutt.ly/MAAZq0Z), який затверджений Міністерством аграрної політики та продовольства України, де обов’язково обґрунтувати причини бронювання працівників підприємства, також вказати контактні дані керівника та підприємства та направити до Мінагрополітики;
  • Заповнити Exсel-таблицю за зразком (https://cutt.ly/MAAZq0Z) з переліком працівників, що бронюються;
  • Створені файли назвати у форматі: рік — місяць — число (коли подаються пропозиції) — скорочена назва підприємства — кількість працівників, що бронюються;
  • Надіслати листа з прикріпленими документами на електронну адресу mobagro2022@gmail.com;
  • Після отримання на електронну пошту витягу з наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України про звільнення військовозобов’язаного, звернутись з витягом до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації військовозобов’язаного чи до військової адміністрації області;
  • В територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки отримати рішення, в якому зазначається строк відстрочки заброньованому працівнику, яка не може перевищувати 6 місяців.
  • Всі необхідні форми за посиланням:https://cutt.ly/MAAZq0Z.

Після отримання листа-звернення від підприємства, Exсel-таблиці з переліком працівників, Мінагрополітики опрацьовує та узагальнює інформацію, отриману від підприємств, установ, організацій та надсилає до Міноборони пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних, які працюють у галузях агропромислового виробництва.

Як підтвердити бронь:

Військовозобов’язаному видається витяг з наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України. Цей документ підтверджує відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час.

За додатковою інформацією можна звернутися до Міністерства аграрної політики за номером телефону 0631815183.

Коли закінчується бронь?

Згідно з Постановою № 194 відстрочка від призову підлягає анулюванню в разі:

  • закінчення строку її дії;
  • завершення виконання або скасування завдання підприємству, установі чи організації;
  • ліквідації підприємства, установи чи організації;
  • звільнення військовозобов’язаного з роботи.

Звертаємо увагу, що не підлягають бронюванню військовозобов’язані, які мають посвідчення про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації та на воєнний час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень