Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Деякі питання надання державної соціальної допомоги на період введення воєнного стану

Дата: 10.03.2022 12:12
Кількість переглядів: 512

Фото без опису

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 07 березня 2022 року № 214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги на період введення воєнного стану», Урядом прийнято рішення про продовження виплати державних допомог протягом дії воєнного стану протягом одного місяця після його завершення. 

Звертатися за її перепризначенням не потрібно. Відповідне рішення стосується отримувачів державної допомоги: 

  • малозабезпеченим сім'ям; 
  • на дітей одиноким матерям; 
  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; 
  • на дітей, хворих на тяжкі хвороби, яким не встановлено інвалідність;
  • щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І, ІІ групи внаслідок психічного розладу; 
  • тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів; 
  • щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам; 
  • тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла пенсійного віку, але не набула права на пенсію. 

До того ж, отримувачам державної соціальної допомоги, особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю, які пропустили строк переогляду, виплата таких допомог не зупиняється на період введення воєнного стану та протягом одного місяця після його скасування. 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 07 березня 2022 року № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану», Урядом прийнято рішення яким чином люди зможуть отримати грошову допомогу, пільги та субсидії на тих територіях,  де через бойові дії органи соціального захисту не працюють. 

Мінсоцполітики України забезпечить виплати відповідно до наявних реєстрів отримувачів та процедур захищеного інформаційного обміну. 

Тобто, Міністерство спрямує кошти до АТ «Ощадбанк», який, в свою чергу, забезпечить їх перерахування безпосередньо людям. 

Тим громадянам, які одержували виплати через банки, АТ “Ощадбанк” перерахує кошти на їхні банківські рахунки. А тим, хто отримував виплати через Укрпошту, АТ “Ощадбанк” здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”. 

Для того щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень