Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Захисні споруди цивільного захисту

Дата: 14.02.2022 15:29
Кількість переглядів: 765

Фото без опису

До захисних споруд цивільного захисту належать: 

  • сховище – герметична споруда для захисту людей, у якій протягом певного часу створюються умови, що виключають вплив на них небезпечних факторів, які виникають внаслідок надзвичайної ситуації, воєнних (бойових) дій та терористичних актів. Укриттю підлягають викладачі, учителі, працівники закладів освіти, вихованці, учні, студенти, мешканці навколишніх будинків (за потреби, та за наявності місця).
  • протирадіаційне укриття – негерметична споруда для захисту людей, у якій створюються умови, що виключають вплив на них іонізуючого опромінення в разі радіоактивного забруднення місцевості, а також при інших надзвичайних ситуаціях. Укриваються викладачі, учителі, працівники закладів освіти, вихованці, учні, студенти, мешканці навколишніх будинків (за потреби, та за наявності місця).
  • швидкоспоруджувана захисна споруда цивільного захисту – захисна споруда, що зводиться із спеціальних конструкцій за короткий час в особливий період. Укривається населення міст, віднесених до груп цивільного захисту, яке не підлягає евакуації в безпечне місце.

Для захисту людей від деяких факторів небезпеки, що виникають унаслідок надзвичайних ситуацій також використовуються споруди подвійного призначення та найпростіші укриття. 

Споруда подвійного призначення – це наземна або підземна споруда, що може бути використана за основним функціональним призначенням і для захисту населення. 

Найпростіше укриття  – це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень