Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Майже 5,7 мільона гривень отримали бюджети Кіровоградщини від відшкодування втат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва протягом 2021 року

Дата: 11.02.2022 15:36
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

Упродовж 2021 року у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до бюджетів Кіровоградської області надійшло 5,67 млн  гривень. На цей час на спеціальних рахунках місцевих рад накопичені надходження від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв на майже 32 млн грн (з урахуванням минулих періодів).

Використано протягом поточного року всього 1,2 млн грн, в тому числі 1,14 млн грн на заходи з виготовлення технічної документації про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів та 48,0 тис. грн на виготовлення документації із землеустрою щодо інвентаризації земель.

Довідково.

Відшкодуванню підлягають втрати сільськогосподарських угідь, лісових земель та чагарників як основного засобу виробництва в сільському і лісовому господарстві внаслідок вилучення (викупу) їх для потреб, не пов’язаних із сільськогосподарським та лісогосподарським виробництвом.

Відповідно до статті 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв, використовують на освоєння земель для сільськогосподарських та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм і проєктів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі заборонено.

Згідно з частиною шостою статті 207 Земельного кодексу України втрати сільськогосподарського виробництва, що відшкодовуються при зміні цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського призначення, внаслідок якої земельні ділянки переводяться до земель інших категорій, становлять 30 відсотків різниці між нормативною грошовою оцінкою відповідної земельної ділянки після та до зміни її цільового призначення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень