Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Неформальне професійне навчання працівників: що це і як цим скористатися?

Дата: 10.02.2022 14:43
Кількість переглядів: 201

Законом України “Про зайнятість населення” до основних напрямів державної політики у сфері зайнятості населення віднесено сприяння роботодавцям у професійному розвитку працівників. Згідно Закону України “Про професійний розвиток працівників” роботодавці можуть здійснювати формальне і неформальне (набуття особою професійних знань, умінь і навичок, не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання) професійне навчання працівників. 

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.05.2013 № 340 затверджено Порядок підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями. Організація роботи з підтвердження кваліфікації здійснюється державною службою зайнятості.

Особі, яка підтвердила кваліфікацію, видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання. У разі виявлення в особи рівня професійних знань, умінь та навичок, достатніх для виконання окремих видів робіт за професією, суб’єкт підтвердження видає такій особі сертифікат оцінювання результатів неформального професійного навчання. Особі, яка не підтвердила кваліфікацію, суб’єкт підтвердження надає рекомендації щодо продовження навчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень