Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Аграрні новини

Дата: 21.12.2021 12:16
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

Прийнято важливий законопроект № 2064

17 грудня,  Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект № 2064, який передбачає важливі й рушійні зміни в галузі виноградарства та садівництва Україні. Законом передбачено збільшення мінімального строку оренди під багаторічне насадження у 25 років.

Окрім строку оренди, інвестор, який захоче вкласти кошти у сад, паралельно отримує  довіру та впевненість щодо своїх дій за словами Міністра аграрної політики та продовольства України, законопроект також передбачає створення для аграріїв державної підтримки. «А в нашому випадку – це синергія між уже наявними програмами допомоги.

Крім того, що ми збільшуємо довіру аграріїв, ми ще й заохочуємо їх вкладати інвестиції. Формула прозора і зрозуміла: інвестуєш в актив - отримуєш повернення довгострокових інвестицій», - наголосив Роман Лещенко.

 

Держпідтримка - 2021: фермерам нараховано дотацію за посіви гречки

03 грудня під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України  Тараса Висоцького відбулося засідання комісії з державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, на яких вирощувалась гречка.

Порядок використання коштів держпідтримки передбачає виділення 5000 грн/га виробникам гречки, але не більше ніж на 300 гектарів оброблюваних угідь одним отримувачем.

Зокрема, по результатам розгляду поданих документів бюджетні кошти отримають 655 сільськогосподарських товаровиробників, в тому числі 11 фізичних осіб – підприємців.

Загальна кількість гектарів оброблюваних угідь на яких вирощувалася гречка становить 32,9 тис.га, заявлена сума на нарахування субсидій становить 164,6 млн гривень.

Відповідно до проведених розрахунків, відсоток для нарахування пропорційного розподілу бюджетних коштів, у розрізі кожного отримувача, становить 30%, в грошовому еквіваленті сума субсидії на один гектар буде становити 1,5 тис. гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень