Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Голова Онуфріївської ТГ Віталій Береза в ефірі "Суспільне Кропивницький"(17.12.2021)

Дата: 20.12.2021 14:41
Кількість переглядів: 368

Один район – одна громада. Саме у такому форматі рік тому об'єдналися усі сільські ради колишнього Онуфріївського району. Через зволікання з об»єднанням, втратили час і значну державну фінансову підтримку. Тепер же можуть розраховувати лише на власний бюджет та на залучення інвестицій. Амбіції у громади великі, бо поки що жодної із 19 шкіл, серед яких є малокомплектні, не «оптимізували», взяли на баланс усі медичні заклади первинки і навіть колишню рай лікарню.

«Нам дуже допоміг закон №5600. У громаді приблизно 1300 одноосібників. Кожен по півтори тисячі з гектара щороку до бюджету – це понад 5 мільйонів гривень - суттєве доповнення, - розповів у програмі Радіомайдан на українському радіо Кропивницького голова Онуфріївської громади Віталій Береза.

А ще у громади амбітна мета – відродити головний туристичний магніт території – відомий в Україні історичний парк, заснований у 19 столітті ще родиною Толстих , який прирівнювали до знаменитого Софіївського парку. - «Але якщо у Софіївський парк вкладають значні кошти, то в Онуфріївський -лише поки що наміри. Тричі виділялися кошти на проекти реконструкції, бо парк у комунальній власності області, змінювали їх, доробляли та переробляли, але до самої реконструкції руки так і не дійшли»- визнав голова Онуфріївської громади Віталій Береза.

У громаді сподіваються відновити ці роботи наступного року та подарувати Кіровоградщині ще одну унікальну туристичну родзинку.

 

Джерело: СУСПІЛЬНЕ | КРОПИВНИЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень