Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Державна реєстрація земельних ділянок у Державному земельному кадастрі – активний захід протидії рейдерству

Дата: 17.12.2021 11:33
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

Активним заходом щодо протидії рейдерству є державна реєстрація землевласниками і землекористувачами земельних ділянок у Державному земельному кадастрі. На цьому наголосив начальник ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області Олександр Мороз.

Сформовані земельні ділянки підлягають державній реєстрації у Державному земельному кадастрі та можуть бути об’єктами цивільних прав з моменту присвоєння їм кадастрового номера.

Державна реєстрація земельних ділянок – це процедура закріплення прав власників землі та землекористувачів на земельні ділянки на основі документів, що підтверджують ці права, а також гарантування непорушності їх меж при формуванні суміжних земельних ділянок.

У свою чергу, кадастровий номер земельної ділянки є істотною умовою договорів щодо прав на земельні ділянки (продажу, оренди, дарування тощо) та є обов’язковим для оформлення спадщини.

У разі, якщо відомості про зазначені земельні ділянки не були внесені до Державного реєстру земель (з 2004 по 2011 роки), присвоєння кадастрового номера здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).

- Отже, рекомендуємо власникам та користувачам земельних ділянок усіх форм власності здійснити державну реєстрацію земельних ділянок з метою наповнення Державного земельного кадастру та впевненості у непорушності права власності та користування своїм майном – земельною ділянкою, – наголосив Олександр Мороз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень