Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 12:54
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

Сьогодні 14 грудня, ми відзначаємо 35-ті роковини від дня катастрофи планетарного масштабу. Дня, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС, змінив ставлення до використання мирного атома, змінив долі тисяч людей.

Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму. Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю.

З цієї нагоди голова Олександрійської районної державної адміністрації Ольга Коріненко та селищний голова Віталій Береза вручили Подяку обласної державної адміністрації Лебедєву Юрію Миколайовичу – учаснику ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, висловивши слова щирої вдячності за порятунок життя та самовідданість в боротьбі з страшною трагедією людства. Керівництвом району та очільником громади було вшановано пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та покладено квіти до пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя зупиняючи «ядерний смерч» та висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам. Зичимо вам здоров’я та довголіття, миру та злагоди вашим родинам.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень