Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Які фільми про юристів та адвокатів ви любите?

Дата: 07.12.2021 12:35
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

#деньБПД наближається!

Фільмів та серіалів про адвокатів, суддів, юристів знято багато у різних жанрах — від комедій до гнітючих драм.

Пропонуємо нашу добірку та запрошуємо вас радити свої улюблені стрічки.

Серед усіх учасників, які прокоментувати наші дописи, позначені #правоінетільки, ми випадковим чином оберемо 5 щасливчиків, які отримають сувенірні подарунки від системи БПД та партнерів.

Брехун Брехун / Liar Liar (1997)

Флетчер Рід — адвокат, і він постійно бреше. Не лише своїм клієнтам, а й близьким, зокрема синові Максу. Макс на свій день народження загадує бажання, щоб тато не брехав хоча б один день, і бажання здійснюється! Тепер Флетчет Рід говорить лише правду, і це руйнує його кар’єру. Також він дізнається, що його колишня дружина, мама Макса, має намір переїхати в інше місто, тож він не зможе бачитись з сином.

Головному персонажу треба швидко зняти «прокляття», через яке він не може брехати, щоб зберегти роботу. А для цього треба налагодити стосунки з сином…

Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=uLKFm3lbdjM

Диявол і Деніел Вебстер / Shortcut to Happiness (2003)

Джабез Стоун — письменник, якому постійно відмовляють у видавництвах. Але одного дня до нього приходить диявол і пропонує укласти угоду. Він погоджується. Після неї його життя кардинально змінюється — Джабез отримує славу і визнання.

Та згодом він розуміє, що за вечірками і веселощами втратив близьких йому людей, і хоче розірвати угоду. Він звертається до адвоката Даніела Вебстера.

Суд відбувається за участю відомих письменників на лаві присяжних, судді — колишнього друга, якому відмовляли в видавництвах через славу Джабеза Стоуна, яка прийшла після угоди з дияволом, та свідок, його друг, про якого Джабез забув за браком часу. Чи вдасться адвокату Даніелу Вебстеру виграти справу?

Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=619MK0zoRK8

За статевою ознакою (On the Basis of Sex, 2018)

Біографічна драма про життя судді Верховного суду США Рут Бейдер Гінзбург та про її боротьбу за рівні права чоловіків і жінок. На початку її кар’єрного шляху до адвокатури до жінок-юристок навіть серйозно ніхто ставився — і це було цілком законно. Тож відчувши на собі цю дискримінацію, вона вирішує змінити ситуацію. Їй вдається змінити погляди на нерівність щодо статі та раси, завдяки справі про чоловіка, який доглядав за своєю матір’ю, що суперечило законодавству штату, де було вказано, що лише жінка може бути доглядальницею і отримувати за це виплати від держави на утримання літніх людей. І завдяки вагомим аргументам щодо того, що дискримінація неприпустима за статтю чи расою, справа була виграна та створила прецедент в судовій практиці, розкривши те, що не хотіли помічати роками.

Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=wujavysRzz0

Захищаючи Джейкоба (Defending Jacob, 8 серій, 2020)

14-річного Джейкоба затримує поліція, підозрюючи у вбивстві однокласника. Батько хлопця, помічник окружного прокурора, не вірить у звинувачення і прагне захистити сина. Та чи справді Джейкоб не вбивав?

https://kino-teatr.ua/uk/film/defending-jacob-51856.phtml

Темні води / Dark Waters (2019)

У 1998 році до корпоративного адвоката звертаються два фермери, які звинувачують одну з найбільших хімічних компанії у світі DuPont у створенні звалища хімічних відходів у Західній Вірджинії, яке стало причиною смерті отари корів фермерів. Подаючи до суду на хімічну компанію, адвокат продовжує розслідування та дізнається, що компанія зливала у навколишні річки небезпечну речовину, через яку помирали не тільки тварини, але і люди.

Заснована на реальних подіях стрічка показує боротьбу адвоката з могутнім промисловим гігантом, результатом якої став виграний позов та виплата компенсацій розміром понад 600 мільйонів усім постраждалим.

https://www.youtube.com/watch?v=NSsZpInZ8lU


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень