Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Проведено обстеження суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних заходів

Дата: 10.11.2021 08:32
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

Завдяки злагодженій роботі фахівців Держпродспоживслужби, нацполіції, органів місцевої влади направленій на попередження COVID-19, Кіровоградщина не перетинає межі рівня захворюваності і станом на 08 листопада 2021 року знаходиться у «жовтій»

Тож, фахівцями  Онуфріївського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській  області  забезпечується  здійснення невідкладних заходів щодо проведення комісійних обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних заходів та посилених карантинних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2021р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із внесеними змінами, в т.ч. від 13 вересня 2021 р. № 954). Так, за період з 01.11.2021 року по 08.11.2021 року, у складі робочої групи із залученням представників національної поліції, представника селищної ради, проведено 114 моніторингових обстежень. З них обстежено 10 - закладів  громадського харчування,  53 заклади  торгівлі продовольчими товарами, 38 закладів  торгівлі  непродовольчими  товарами, 4 аптеки, 2 перукарні   та 8 інших об’єктів ( пункти щеплень, АЗС, місця стихійної торгівлі, тощо).

Порушення протиепідемічних вимог  виявлено в усіх 10 закладах  громадського харчування,  53-х  закладах  торгівлі продовольчими товарами, 38 закладах  торгівлі  непродовольчими  товарами, в 4 аптеках. Зокрема у зазначених закладах, потребувала відновлення соціальна лінія щодо дотримання дистанції між відвідувачами, відсутні яскраві вказівники щодо обробки рук антисептиком відвідувачами, порушувались правила носіння захисних масок продавцями (захисна маска на підборідді), допускались відвідувачі без масок. переважна більшість працівники магазинів та аптек працюють  без захисних  рукавичок.

За результатами комісійного обстеження та недотримання протиепідемічних вимог винесено 105 попереджень (приписів) щодо усунення порушень, проведено роз’яснювальну роботу  з власниками підприємств торгівлі та громадського харчування щодо необхідності проведення профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної інфекції серед працівників, забезпечення їх засобами індивідуального захисту, проведення щоденного  температурного скринінгу, проведення дезінфекційних заходів у приміщеннях

За порушення маскового режиму складено 7 протоколів  на власників та працівників закладів. Як позитивне слід зазначити, що робочою групою не виявлено порушень при перевірці пунктів щеплень.

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог чинного законодавства в умовах карантину триває

Онуфріївське управління Головного управління вкотре звертає увагу суб’єктів господарювання, пересічних громадян нашої громади: перервати ланцюг захворюваності можна лише шляхом дотримання протиепідемічних вимог та вакцинації.

Маски у громадських місцях, миття з милом та дезінфекція рук, дотримання соціальної та фізичної дистанції, уникання масових скупчень – ці нескладні правила значно знизять ризики для здоров’я.

Наголошуємо: ВАКЦИНАЦІЯ ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби і рятує життя.

Тож вакцинуйтесь і заохочуйте щеплення серед родичів та друзів! Окрім того, отримання вакцинації дозволить не застосовувати карантинні обмеження при проведенні розважальних, культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших заходів.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень