Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Тернополі виявлено осередок небезпечної інфекційної хвороби - сибірської виразки

Дата: 19.10.2021 16:21
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

У державному парку Топільче з 27 на 28 вересня загинув поні, лабораторні дослідження встановили, що тварина була хвора на сибірську виразку. Наразі на місці події введено карантин та вживаються відповідні профілактичні заходи по недопущенню подальшого поширення  дуже небезпечної хвороби як для тварин та і людини. За контактними особами здійснюється медичне спостереження»

Слід відмітити, що сибірська виразка - гостре та особливо небезпечне інфекційне захворювання. Людина може заразитися при контакті з хворою твариною, його трупом, шерстю або шкурою. Захворювання вражає шкірні покриви, характеризується масштабними виразками по тілу. В окремих випадках може бути ускладнене сибіровиразковим сепсисом.

Нагадаємо, крайній випадок захворювання на сибірку в Україні фіксувався в серпні 2020 року в Одеській області. Тоді захворіла людина, яка займалася скупкою і перепродажем тварин.

Онуфріївською районною державною лікарнею ветеринарної медицини постійно вживаються протиепізоотичні заходи по недопущенню сибірської виразки серед тварин на територіях підлеглих Онуфріївській селищній раді. Згідно Плану протиепізоотичних заходів щороку проводяться щеплення тварин проти сибірської виразки. Так, станом на 01.10.2021 року на підконтрольній території щеплено проти сибірської виразки: великої рогатої худоби – 1163 гол., овець та кіз – 174 гол., коней – 161 гол.

Держпродспоживслужба нагадує та попереджає громадян про те, що всі тварини які завезені на територію району (для утримання, розведення) підлягають карантинуванню та обов’язковим щепленням. Водночас звертаємось до сільських старост щодо проведення переобліку домашніх тварин в приватному секторі для стовідсоткового охоплення їх щепленням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень