Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Відкриття меморіальної дошки Долині Миколі Олександровичу

Дата: 13.10.2021 17:05
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

Зворушлива подія відбулась сьогодні в Онуфріївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів - урочисте відкриття меморіальної дошки жителю селища Онуфріївка, колишньому директору Онуфріївської середньої школи ДОЛИНІ МИКОЛІ ОЛЕКСАНДРОВИЧУ.

Зі словами глибокої шани нашому земляку, вчителю з великої літери, виступив Онуфріївський селищний голова Віталій Береза, який розповів про трудове життя Миколи Олександровича, його заслужені відданою працею нагороди, а також зазначив, що він був талановитим педагогом, мудрим керівником, вчителем не лише за фахом, а за покликом душі!

Щемні слова глибокої любові і поваги звучали у виступах дітей Миколи Олександровича – Надії Миколаївни Михайленко і Сергія Миколайовича Долини. Вони поділились своїми спогадами про батька, розповіли про його життєву стежину, відданість улюбленій професії, здатність мудро вирішувати любі проблеми.

Право відкрити меморіальну дошку було надано селищному голові Віталію Березі, доньці Надії Миколаївні та сину Сергію Миколайовичу. В знак світлої пам'яті учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки.

Народився Микола Олександрович 14 жовтня 1922 року. Закінчив Кіровоградський педагогічний інститут. Розпочав свою педагогічну діяльність у 1946 році вчителем початкових класів в селі Мар’ївка. З 1950 по 1954 роки працював інспектором Онуфріївського райвно. В 1954 році призначений вчителем історії Онуфріївської середньої школи, а вже з 1964 по 1983 роки працював її директором. Він приклав багато зусиль та наполегливості, щоб було побудоване нове приміщення школи, брав активну участь у громадському житті селища, неодноразово обирався депутатом обласної, районної та селищної рад, тричі обирався делегатом українських республіканських з’їздів профспілок працівників освіти від Кіровоградської області.

За трудові заслуги Микола Олександрович нагороджений орденом «Трудового Червоного прапора», медаллю «Ветеран праці», значком «Відмінник народної освіти України». У 2008 році - отримав премію В.О.Сухомлинського. Він мав різні нагороди, але завжди вважав найважливішою нагородою для себе – повагу людей, колег, учнів, рідних, друзів і односельців.

Микола ОЛександрович говорив: «Життя людини - це мить між минулим і майбутнім» і завжди цінував кожну хвилину життя.

Пішов з життя Микола Олександрович Долина 31 травня 2010 року на 88-му році життя.

З гордістю усвідомлюємо, що саме на нашій Онуфріївській землі жив і працював талановитий педагог, керівник з великої літери Долина Микола Олександрович.

Відсьогодні пам’ять про нього увіковічнено на стінах Онуфріївської загальноосвітньої школи.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень