Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Вшанували пам’ять славних козаків

Дата: 13.10.2021 15:46
Кількість переглядів: 241

Фото без опису

14 жовтня українці святкують одразу три свята: Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День захисника та захисниці України. З Днем українського козацтва пов’язане святкування Покрови, адже саме Матір Божу козаки вважали своєю небесною заступницею й покровителькою. Образ козака неодноразово постає на сторінках книг та в екранізованих картинах, адже в українській культурі – це звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь.

12 жовтня зібралися студенти Університету срібного віку в золотій аудиторії Онуфріївського парку, щоб вшанувати пам’ять славних предків - наших козаків. Привітати всіх присутніх завітали Онуфріївський селищний голова Віталій Береза та заступник селищного голови Світлана Калантаєвська. Побажання здоров’я на довгі літа, миру та добра від щирого серця пролунали від гостей свята, які взяли активну участь у веселих конкурсах та вікторинах разом із сивочолими студентами. Пісні та веселий сміх линули під голубим Онуфріївським небом.

Осінніми квітами, такими теплими і прекрасними, всі присутні привітали іменинників з минулими днями народження: Сороку Н.В., Бацак Л.О. та Целуйко Ю.С..

А в той час на вогнищі поспівала фірмова каша знатних кашоварів Університету Балакало Валентини Григорівни та Рудченко Олександри Анатоліївни. Після закінчення основної частини заходу всіх присутніх запросили до святкового столу. Поряд з кашею були різні смаколики, які приготували студенти та подарували гості. Під час частування між пенсіонерами та селищним головою, як завжди, йшла задушевна бесіда про життя рідного краю. І знову линула пісня над осіннім парком.

Літній сезон Університету срібного віку закінчився. Ошатні дерева прощалися до наступних зустрічей шурхітом опалого листя. Сповнені гарного настрою розходилися студенти осінніми стежками до рідних домівок. На час проведення заходу надавалася транспортна послуга «Соціальне таксі».

Шановні студенти, колеги та всі, хто читає наші добірки, дозвольте щиро й сердечно привітати Вас з Покровом Божої Матері, Днем українського козацтва та Днем захисника та захисниці України, святом, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії. В це світле свято бажаємо Вам родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

переглянути всі фото


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень