Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Активні парки – локації здорової України

Дата: 27.09.2021 18:05
Кількість переглядів: 235

Фото без опису

На виконання програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» 27 вересня 2021 року відбулося відкриття «Активного парку» на території Онуфріївської територіальної громади.

Даний Проєкт «Активні парки – локації здорової України» реалізується з метою зробити спорт ближчим до людей. Його головна ідея – щоб кожен мешканець країни, незалежно від території проживання, мав вільний доступ до можливості займатись спортом у будь-який час.

Наповнення активного парку передбачає такі елементи: лавочка, шведська стінка та бруси/турнік, сходинки, координаційна лінія та вільний простір.

Унікальність такого спортивного майданчику полягає в тому, що поруч з кожним спортивним елементом розташовані навігаційні таблички з QR-кодами. Відсканувавши їх за допомогою смартфону можна перейти на спеціальний сайт і обрати для себе рівень складності вправ та ознайомитись з технікою їхнього виконання.

Завдяки відео завданням відбувається заняття з віртуальними тренерами, серед яких – Президент України Володимир Зеленський, українські спортсмени та музиканти.

Це чудова можливість займатися спортом в будь-який зручний час без дорогих тренажерів та без персонального тренера та розвивати такі рухові якості як: загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість.

На відкриття спортивного майданчика завітали почесні гості: Вадим Волканов - заступник голови обласної ради, депутат обласної ради та Ольга Коріненко - голова Олександрійської районної державної адміністрації. Вони привітали учасників заходу та закликали мешканців громади до активних занять фізичною культурою та спортом.

З вітальним словом до жителів Онуфріївщини звернувся Онуфріївський селищний голова - Віталій Береза. Керівник громади зазначив, що потрібно розвивати таку спортивну інфраструктуру нового рівня, доступну і новачкам і професіоналам. Та запросив всіх присутніх приходити на спортивний майданчик разом зі своїми друзями й активно застосовувати спортивні комплекси.

Координатором нашого «Активного парку» є Олексій Приліпко. Саме він і розповів про всі можливості спортивних локацій. А юні учасники заходу охоче продемонстрували, як саме тренуватись на кожному спортивному елементі.

Запрошуємо всіх жителів громади займатися спортом, адже спорт – це запорука здоров’я!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

переглянути всі фото


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень