Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Як не стати жертвою торгівлі людьми? Працюй легально

Дата: 13.08.2021 08:32
Кількість переглядів: 234

Як на вебресурсах державної служби зайнятості отримати інформацію з питань легального застосування найманої праці?

Нещодавно на нашій сторінці була розміщена підбірка матеріалів з питань протидії торгівлі людьми. В одному з них ішлося про розроблення нової державної програми протидії торгівлі людьми. У концепції щодо її розроблення констатовано: якщо до початку XXI століття основним видом торгівлі людьми вважалася торгівля з метою сексуальної експлуатації жінок, то на сьогодні спостерігається тенденція поширення інших видів торгівлі людьми, таких як примусова праця, рабство або звичаї, подібні до рабства, використання у порнобізнесі, вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебракуванні, втягнення в злочинну діяльність. Особою, яка постраждала від торгівлі людьми, може виявитися будь-яка людина незалежно від ознак віку, статі, рівня освіти, соціального статусу, громадянства тощо.

У концепції також зазначено, що правова необізнаність населення є одним із факторів ризику, що призводять до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

У контексті примусової праці та підвищення рівня правової обізнаності пропонуємо ознайомитись з відеокурсом “Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості”, який містить, серед іншого, інформацію про переваги легальної зайнятості, запобігання дискримінації та гендерній нерівності при влаштуванні на роботу.

Відеокурс розміщено на вебсторінці Державного центру зайнятості у розділі “Освітній портал” – “Для населення”. Для його перегляду необхідно зареєструватись (потрібно мати електронну скриньку).

https://skills.dcz.gov.ua/course/informaczijnyj-seminar-z-zagalnyh-pytan-zajnyatosti-2/

 

#Виходь_на_світло


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень