Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Ігнорування громадянами карантинних вимог може призвести до посилення карантину

Дата: 02.07.2021 12:45
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

Слід ще раз нагадати, що Уряд продовжив карантинні обмеження в Україні до 31 серпня 2021 року, при цьому на всій території країни встановлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки. А отже, попри все в таких умовах у громадському транспорті та під час масових заходів всі учасники мають дотримуватись маскового режиму та соціальної дистанції.

Відповідно робота закладів громадського харчування, розважальних закладів,  проведення інших масових заходів дозволяється лише за умов носінням масок, та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників.

Також, при “зеленому” рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання.

Зі свого боку Держпродспоживслужба спільно з Нацполіцією та представником Онуфріївської селищної ради продовжує щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій, передбачених постановами Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби.

Лише за минулий тиждень з 21.06.2021р. по 28.06.2021р. було перевірено 78 об’єктів щодо дотримання протиепідемічних заходів, з них виявлено порушень на 17 об’єктах, що складає 21,7%,: Загалом було перевірено продовольчі/промислові магазини, кафе, перукарні аптеки, громадський транспорт. Також перевірили діяльність дошкільних навчальних закладів та місця проведення масових заходів з нагоди Дня молоді та Дня Конституції. Під час моніторингових обстежень  складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення та надано 17 попереджень суб’єктам господарювання щодо дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Серед основних порушень залишаються: несвоєчасне проведення температурного скринінгу працівників, недотримання маскового режиму або неправильне їх використання серед відвідувачів та персоналу, застаріле маркування щодо дотримання дистанції між відвідувачами.

Всього від початку карантину фахівці Держпродспоживслужби спільно з представниками Нацполіції провели 1589 обстежень суб’єктів господарювання, виявлено порушення при 432 обстеженнях  (27,1%). За порушення протиепідемічних заходів складено 41 протокол про адміністративні правопорушення за порушення маскового режиму, винесено 432 попередження та надано пропозиції щодо усунення порушень. В ході обстежень проводилась інформаційно – роз'яснювальна робота щодо профілактики коронавірусної хвороби.  Моніторингові обстеження по дотриманню карантинних заходів та роз’яснювальна робота буде проводитися й надалі.

Наразі ситуація з захворюваністю на коронавірус в області залишається контрольованою, кількість хворих стрімко не збільшується. Однак, багато що залежить від свідомості самих громадян, адже основні порушення стосуються недотримання маскового режиму та соціальної дистанції між людьми. Небажання носити маску у літню пору цілком зрозуміле, не кажучи вже про відвідання місць масового відпочинку та інших розважальних місць. Але виявляється, що розслаблятися поки що зарано, адже лише за минулий тиждень на території нашої громади зареєстровано 9 випадків захворювань на коронавірусну інфекцію.

Тож, вкотре нагадуємо для того, щоб наша Онуфріївська громада і надалі не переходила базовий рівень захворювання, потрібно дотримуватися простих правил:

  • ретельно і часто мити руки з милом чи обробляти їх антисептиком;
  • уникати скупчення людей та дотримуватися дистанції;
  • використовувати захисну маску;
  • не торкатися руками очей, рота або носа.

 

Онуфріївське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я та здоров’я ваших родин!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень