Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Якість питної води на контролі Держпродспоживслужби

Дата: 30.06.2021 11:44
Кількість переглядів: 276

Фото без опису

На виконання п.3 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», введеного в дію Указом Президента України від 13 березня 2020 року №87 та відповідно до розпорядження голови Онуфріївської селищної ради від 20.04.2021 року №108, фахівцями Онуфріївського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з представниками органів місцевої влади розпочато комісійні обстеження джерел водопостачання в населених пунктах.

На території Онуфріївської селищної ради наявно 4 господарсько – питних водогони, а зокрема в селищі  Онуфріївка, с. Попівка, Деріївка, Марївка . Усі 4 водогони забезпечуються водою з підземних джерел. Відповідно централізованим водопостачанням охоплено лише 10% населення. Решта  населення користується водою із шахтних криниць та артезіанських колодязів. Під наглядом Держпродспоживслужби знаходиться 69 джерел нецентралізованого водопостачання, з низ 15 шахтних криниць та 54 артезіанських свердловини громадського користування.

Наразі обстежено 4 джерела централізованого водопостачання та 35 джерел нецентралізованого водопостачання. Порушення виявлено на всіх перевірених обєктах водопостачання.

За результатами комісійних обстежень та з метою запобігання виникнення інфекційних захворювань та отруєнь, пов'язаних із вживанням води питної з мереж централізованого та нецентралізованого водопостачання підготовлено довідку в Онуфріївську селищну раду щодо усунення порушень чинного законодавства та приведенню усіх джерел водопостачання в належний санітарний  стан. А в подальшому робочою групою буде здійснено повторний  контроль з приводу  виконання наданих рекомендацій.

Окрім того, на виконання Плану роботи обласної комісії з питань техногенно –екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2021 рік, затвердженого рішенням обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 грудня 2020 року № 59, проблемні питання  щодо стану питного водозабезпечення населення нашої громади розглянуто на засіданні комісії з питань техногенно –екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Олександрійській районній державній адміністрації з прийняттям відповідного рішення, виконання якого знаходиться на контролі держпродспоживслужби.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень