Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Відкриття меморіальної дошки

Дата: 18.06.2021 16:13
Кількість переглядів: 415

Фото без опису

18 червня 2021 року на території КНП «Онуфріївська центральна районна лікарня» відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки жителю селища Онуфріївка, колишньому головному лікарю Онуфріївської центральної районної лікарні КОРОБКІ МИКОЛІ МИХАЙЛОВИЧУ.

Зі словами глибокої шани нашому земляку, лікарю з великої літери виступив Онуфріївський селищний голова Віталій Береза, який в своїх спогадах про Миколу Михайловича Коробку наголосив, що він був талановитим хірургом, мудрим вимогливим керівником, лікарем не лише за фахом, а за покликом душі!

Розповіла про трудове життя Миколи Михайловича директор комунального підприємства «Онуфріївська центральна районна лікарня» Лідія Іванченко, яка зазначила, що завдяки Миколі Михайловичу були збудовані всі нові корпуси лікарні, отримане нове медичне обладнання, адже основним для нього було здоров’я людини!

Зворушливі слова поваги до лікаря - колеги звучали у виступах лікаря - хірурга Онуфріївської центральної лікарні Миколи Больбота та лікаря – рентгенолога Олександра Іваненка. Микола Больбот наголосив, що Микола Михайлович був досвідченим хірургом, наставником для них, молодих хірургів, який користувався авторитетом серед колег та був справжнім майстром своєї справи. Олександр Іваненко розповів про те, що Микола Михайлович оперував його ще в дитинстві та зазначив, що він був видатним хірургом, який в любий час доби був там, де потрібна була його допомога.

Право відкрити меморіальну дошку було надано селищному голові Віталію Березі та доньці Миколи Михайловича Коробки Олені Кодак. В знак світлої пам'яті учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки.

Народився Микола Михайлович 14 серпня 1934 року в селі Безводне Херсонської області. Закінчивши у 1961 році Дніпропетровський медичний інститут, прийшов працювати в Онуфріївську центральну районну лікарню лікарем - хірургом. За плідну працю, відповідальність у роботі, чуйність до пацієнтів в 1968 році був призначений на посаду головного лікаря. На цій посаді пропрацював до 2002 року, а з 2002 по 2011 рік - працював лікарем ультразвукової діагностики. Його безперервний трудовий стаж в Онуфріївській центральній районній лікарні становить 50 років! За високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, активну життєву позицію неодноразово нагороджувався Почесними грамотами, був занесений на районну Дошку Пошани. В 1976 році нагороджений орденом «Знак Пошани», а 1985 році – орденом «Трудового Червоного прапора».

Пішов з життя Микола Михайлович Коробка 16 травня 2020 року на 85-му році життя.

З гордістю усвідомлюємо, що саме на нашій Онуфріївській землі жив і працював талановитий лікар – хірург, керівник з великої літери Коробка Микола Михайлович. Від сьогодні пам’ять про нього увіковічнено на стінах хірургічного корпусу Онуфріївської центральної лікарні.

Фото без опису
 Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень