Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Вчасна сплата податкових зобов’язань – запорука виконання важливих соціальних програм і виплат

Дата: 10.06.2021 10:31
Кількість переглядів: 251

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що згідно з Податковим кодексом України платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори у строки та у розмірах, встановдених цим Кодексом.

Вчасна сплата податкових зобов’язань є запорукою виконання важливих соціальних програм і виплат, а також передмова фінансової стабільності нашої держави.

Наявність податкового боргу залежить від свідомих дій самого платника податків та усвідомлення ним міри відповідальності за такі дії. В результаті несплати платником податків задекларованих сум, або донарахованих сум, узгоджених платником податків, у такого платника податків виникає податковий борг, існування якого надає право податковому органу на застосування заходів стягнення стосовно такого платника податків.

Процедура погашення податкового боргу поєднує у собі застережні заходи, а саме: направлення податкової вимоги, першочергове самостійне визначення боржником джерел погашення податкового боргу, реєстрація податкової застави, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу; а також заходи примусового характеру – стягнення податкового боргу інкасовими дорученнями (розпорядженнями) на підставі рішення суду, стягнення готівки (рішення суду), звертатися до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках такого платника податків у банках та інших фінансових установах, адміністративний арешт, реалізація майна, яке знаходиться в податковій заставі та ін.

Отже скорочення податкового боргу є одним із пріоритетних напрямів роботи податкової служби. Адже це додаткові надходження, той резерв, який направляється, зокрема, на виконання дуже важливих на сьогодні соціальних зобов’язань перед громадянами.

Тому закликаємо платників податків працювати виключно у законодавчому полі та своєчасно сплачувати до бюджету  податки та збори.

 

Олександрійський відділ по роботі
з податковим боргом
управління по роботі з податковим боргом
Головного управління
ДПС у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень