Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

«Епідемія» підтоплень

Дата: 09.06.2021 16:36
Кількість переглядів: 527

Фото без опису

У зв'язку з затяжною дощовою погодою багато жителів громади, особливо ті, хто живе в низинній місцевості, постраждали від підтоплень та замулів. Багато шкоди зливові води принесли мешканцям сіл П’ятомиколаївки, Млинка, Попівки, Шевченка, Василівки та селищ Онуфріївки і Павлиша. Наслідки стихії ліквідовуються як силами Онуфріївської селищної ради (комунальними службами), так і дорожньою службою за вагомої підтримки соціально відповідального бізнесу. Але не всі заходи дають бажаний позитивний результат. Нажаль, не отримали його по вулиці Перемога в селищі Павлиш. Дорожнє покриття на цій вулиці давно зазнало руйнування, в дощову погоду рух по ній стає практично неможливим. Після нинішніх злив у декількох місцях утворились калюжі - басейни. Від кількох жителів на ім'я селищного голови надійшло письмове звернення з проханням прогрейдерувати вулицю, що і було оперативно зроблено. Для цього була задіяна наймана техніка. Але, на жаль, це не вирішило проблеми і жителі цієї вулиці почали скаржитись, що стало ще гірше - на поверхню, замість щебеню та гранвідсіву, вийшов грунт, який із найближчим дощем перетворився на суцільну багнюку. З приводу цього жителі почали висловлювати свої скарги.

Вислухати всі пропозиції та зауваження селищний голова Віталій Береза 8 червня виїхав на особисту зустріч із жителями вулиці. В ній також брали участь перший заступник селищного голови Володимир Гамера, староста селища Павлиш Юрій Кушнір, депутати селищної ради, комунальна служба. Люди ділились наболілими питаннями стану своєї вулиці. І це не лише її замулення, а й потреба в освітленні. Багато нарікань було й на те, що на вулиці є багато домоволодінь, у яких ніхто не проживає, вони заростають бур'янами, що ніяк не прикрашає її зовнішній вигляд, там розплоджуються плазуни, виникають стихійні сміттєзвалища.

Після досить тривалого спілкування Віталій Береза зазначив, що однозначно налаштований на виправлення ситуації. Тому, зокрема, запросить фахівців, які професійно підкажуть, що краще зробити, аби перш за все, жителям вулиці було комфортно рухатись по ній. Однозначно, що будуть прочищені водостоки та виконано підсипання проблемних місць щебеневою сумішшю. Також було повідомлено про те, що старостою селища Юрієм Кушніром подана пропозиція щодо виготовлення проектно-кошторисної документації на влаштування на цій вулиці твердого покриття. Щодо освітлення, то це питання планується вирішити до вересня цього року.

Віталій Миколайович зауважив, що працює на посаді Онуфріївського селищного голови (а після змін адміністративно-територіального устрою - це відповідальність за всі населені пункти колишнього Онуфріївського району) лише трохи більше як півроку. І всі проблеми, що накопичувались десятиліттями, одним днем не вирішиш. Тому попрохав людей поряд із виявом високої громадської активності, проявляти і толерантність. Бо лише в тісній, мирній і доброзичливій співпраці можна досягти більшого.

Після цієї сходки аналогічна відбулась і по інший бік пойми річки Сухий Омельничок - на вулиці Котляревського. Тут теж молоді мами і літні жінки скаржились, що діткам, які йдуть до школи, у дощову погоду навіть пройти вулицею важко. Її огляд показав, що тут така ж проблема як і на вулиці Перемоги. Перш за все, забитий водостік, через що вода збирається на дорозі і робить її непрохідною та непроїзною. Жителі цієї вулиці також порушували питання її освітлення. Селищним головою було озвучено, що принаймні три сонячні панелі тут буде встановлено найближчим часом. Також обговорювались ще ряд актуальних питань.

Сьогодні Віталій Береза знову побував на вулицях Перемоги і Котляревського. Тут були проведені певні обсяги робіт із підсипання дороги щебеневою сумішшю та розчищення водостоків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень