Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

З нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв, в Онуфріївському краєзнавчому музеї відбулась зустріч краєзнавців і жителів Онуфріївщини

Дата: 19.05.2021 12:54
Кількість переглядів: 814

Фото без опису

18 травня 2021 року, з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв, в Онуфріївському краєзнавчому музеї відбулась зустріч краєзнавців і жителів Онуфріївщини. На зустріч були запрошені селищний голова Віталій Береза і редактор газети «Придніпров’я» Руслана Сорока.

З вітальним словом до присутніх звернулась директор музею Світлана Ворон, яка поздоровила присутніх з святом та розповіла, що девіз 2021 року – «Музей і культурні ландшафти». Вона зробила короткий історичний екскурс в історії музеїв світу, представила макети, зроблені власноруч краєзнавцем Василем Сурмилом.

Ознайомив з історією заселення нашого краю краєзнавець Василь Сурмило, який продемонстрував першу карту району, датовану 1752 роком, розповів історію виникнення району, представив макети козацького зимівника і шанця (редута), а також перстень - печатку полкового осавула Миргородського краю Антона Волівача та медаль періоду Кримської війни 1853 року, знайдені в селах району.

Краєзнавець Віталій Постриган, вчитель історії опорного закладу загальної середньої освіти «Павлиський ліцей ім. В. О. Сухомлинського», розповів учасникам зустрічі про групу «Історія Сухомлинського краю» у фейсбуці, продемонстрував схеми і буклети, в яких викладені: карта Онуфріївки 1918 року, архітектура Онуфріївщини, маршрут туристичного походу «Річка Сухий Омельничок», церкви Онуфріївського району, карта і герб селища Павлиш. Висловив пропозицію про розробку проекту «Спадщина».

Редактор газети «Придніпров’я» Руслана Сорока відмітила, що редакцію з Онуфріївським краєзнавчим музеєм об’єднує спільна праця. В газеті відкрита і діє рубрика «Музейне віконечко». Вона подякувала працівникам музею і краєзнавцям за їх кропітку роботу і висловила сподівання, що спільними зусиллями буде зроблена візитівка про історію нашого краю.

Селищний голова Віталій Береза привітав працівників музею зі святом, висловив вдячність аматорам, які займаються вивченням історії рідного краю. Побажав тісної співпраці і висвітлення в газеті «Придніпров’я» та на сайті селищної ради матеріалів про історію Онуфріївського краю. А також розповів, що в планах – розробка туристичного маршруту по території Онуфріївської громади.

Далі учасники зустрічі ознайомились з експонатами у виставкових залах музею.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень