Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Субсидія по новому з травня 2021 року

Дата: 13.05.2021 11:32
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

Як отримати субсидію з 1 травня

Призначати житлові субсидії з 1 травня будуть після надання нових заяв від громадян. Крім заяви, потрібно подати декларацію про доходи та витрати, договір найму (оренди) житла (за наявності), копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати ЖКП (за наявності).

Впродовж травня - вересня 2021 року документи, необхідні для отримання субсидії, будуть прийматися – адміністраторами ЦНАПу за місцем проживання субсидіанта та відділом праці та соціального захисту  Онуфріївської селищної ради.

Житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у травні — вересні 2021 р., призначається починаючи з травня 2021 року.

В даний час наказ Міністерства соціальної політики про затвердження нових бланків ЗАЯВИ та ДЕКЛАРАЦІЇЇ на призначення субсидії (без яких працівники не зможуть приймати нові звернення за призначенням субсидії) знаходяться на затвердженні. Тому селищна рада дуже просить громадян не створювати зайвих скупчень, віднестись до ситуації з розумінням та витримкою. Після опублікування постанови та нових бланків ми повідомимо вас в найкоротший термін.

Хто не зможе отримати субсидію за новими правилами

Урядом 14 квітня 2021 року схвалено постанову №420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»,  якою посилив адресність надання житлових субсидій для більш ефективного та раціонального використання бюджетних коштів.

З урахуванням нових правил з травня 2021 року не призначать субсидію, якщо хтось із членів сім'ї або складу домогосподарства:

  • на момент призначення субсидії має на банківському рахунку кошти, загальна сума яких перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму станом на 1 січня (2270 грн.х25= 56750,00 грн.);
  • за рік до звернення по субсидію купив іноземну валюту або банківські метали на суму понад 50 тис. грн;
  • володіє автомобілем, з дати випуску якого пройшло менше 5 років або якщо в сім'ї є більше одного автомобіля, з дати випуску якого пройшло менше 15 років;
  • має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок.)
  • протягом року до звернення по субсидію купив земельну ділянку, квартиру, транспортний засіб, цінні папери, віртуальні активи та інші товари довгострокового вжитку на суму понад 50 тис. грн;
  • перебував за кордоном безперервно понад 60 днів (без урахування відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку);
  • не навчався, не працював і не мав офіційного статусу безробітного за інформацією податкової та Пенсійного фонду;
  • має заборгованість із аліментів;
  • площа житла становить більше 130 кв. метрів для квартири і більше 230 квадратів для будинку;
  • сім'я не повернула переплату із субсидії за попередній період і якщо у сім'ї є борг за комунальні послуги понад 340 грн.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень