Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Свято зі сльозами на очах...

Дата: 10.05.2021 08:00
Кількість переглядів: 586

Фото без опису

Проходять роки і все далі від нас весна 1945 року… Саме з тієї весни 9-те травня є для нас найсвітлішою і найдорожчою датою, в якій воєдино злились почуття неймовірної гіркоти і болю, а також безмежної радості і гордості за свій великий народ, який такою страшною ціною виборов Перемогу!

Давно відзвучали останні постріли важкої, трагічної і незабутньої війни, але не гояться рани в серцях людей, ми знову і знову повертаємось думками в ті суворі роки, до тих героїчних днів... Адже в пам’яті народній і понині живі безмірні страждання військових років і безмежна мужність нашого народу.

Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто зупинив фашистську навалу ціною власного життя, складаємо глибоку шану всім, хто виборов перемогу в жорстоких боях і самовіддано боровся в тилу!

8-го травня в День пам’яті та примирення Онуфріївський селищний голова Віталій Береза та перший заступник селищного голови Володимир Гамера відвідали пам’ятні місця селища Павлиш та села Браїлівка. Приємне враження залишилось від відреставрованого після руйнування вандалами пам’ятника Невідомому солдату біля братської могили визволителям селища Павлиш. Роботи по реставрації майстерно виконав Олександр Куцевол з села Деріївка. За участі працівників культури відбулось покладання квітів до меморіальних плит загиблих визволителів, їх пам'ять було вшановано хвилиною мовчання. Посадовці вшанували пам'ять павлишан, які не повернулися з фронтів Великої Вітчизняної війни, поклавши квіти біля обеліску Слави. Відвідали також пам’ятні місця в селах Сметанівка та Браїлівка.

Цього та наступного дня керівники громади, представники селищної ради, старости територій та депутати селищної ради вручили продуктові набори від селищної ради ветеранам Великої Вітчизняної війни та вдовам загиблих, які проживають в селищі Павлиш та інших населених пунктах громади. Під час спілкування з ветеранами та вдовами загиблих селищному голові Віталію Березі надійшов ряд клопотань, які стосувались соціального захисту цієї категорії громадян. Віталій Миколайович запевнив, що реагування на них буде максимально оперативним.

Зранку, 9-го травня, з нагоди свята в усіх селищах та селах Онуфріївщини відбулось покладання вінків та квітів до пам’ятних місць. Селищний голова Віталій Береза, представники селищної ради побували в населених пунктах та приєднались до пам’ятних заходів, організованих на місцях. Жителі громади вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, які загинули в боях за рідну землю і тих, хто полетів журавлями в небо до своїх побратимів в післявоєнні роки і не дожив до сьогодення. Вінки та квіти були покладені до обелісків Слави, Братських могил радянських воїнів, пам’ятників Невідомому Солдату, пам’ятних знаків воїнам - землякам.

Урочистим завершенням об’їзду населених пунктів став мітинг з нагоди відзначення 76-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні в селищі Онуфріївка, До участі в мітингу долучились наші сусіди з міста Світловодськ з автопробігом «Дякуємо за перемогу», який був ініційований депутатом Кіровоградської обласної ради Михайлом Литвиненком.

З вітальним словом до учасників мітингу звернулись Онуфріївський селищний голова Віталій Береза, депутат Кіровоградської обласної ради Михайло Литвиненко, депутат Онуфріївської селищної ради Ганна Андріяшевська, які привітали всіх присутніх з світлим радісним святом і побажали міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя. Пам'ять загиблих воїнів було вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних плит і обеліску Слави.

Карантинні обмеження не дали можливості провести пам’ятні заходи більш масово, але це не применшує повагу жителів громади до цього священного свята.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 
Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 
Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень