Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

28 квітня - Всесвітній день охорони праці

Дата: 28.04.2021 09:07
Кількість переглядів: 337

Фото без опису

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році. Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Цю ініціативу підтримала і наша держава. В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня. У 2021 році Україна відзначає День охорони праці під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР». Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я (БЗР), включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це як правило відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою. Правила техніки безпеки, часто пишуться ціною здоров’я та життя працівників.

Створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань – це завдання сьогодення! Бережіть себе!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень