Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

02 квітня на території Онуфріївської загальноосвітньої школи відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Народної артистки України Неоніли Валеріївни Крюкової

Дата: 02.04.2021 17:19
Кількість переглядів: 529

Фото без опису

02 квітня на території Онуфріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Народної артистки України, Героя України Неоніли Валеріївни Крюкової. Зі словами глибокої шани нашій видатній землячці виступив Онуфріївський селищний голова Віталій Береза. Спогадами про життя та долю талановитої акторки поділився з присутніми двоюрідний брат Неоніли Валеріївни Осташко Петро Іванович. Зворушливі слова любові до рідного краю, поваги до нашої славнозвісної землячки звучали у віршах та піснях учнів школи. В знак світлої пам'яті учасниками мітингу до меморіальної дошки було покладено квіти.

Неоніла Валеріївна Крюкова народилась 14 листопада 1943 року під гуркіт гармат, коли німці відступали з рідного села Попівка. Освіту здобула в Олександрійському училищі культури, потім закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. З 1975 року артистка виступала у розмовному жанрі, працювала в Національній філармонії України, знялась у кількох фільмах, багато гастролювала в Україні та за кордоном. Всупереч заборонам в радянські часи підготувала 17 сольних концертних програм за творами українських письменників. В 1985 році Неонілі Валеріївні Крюковій було присвоєне Почесне звання Народна артистка УРСР. А в 1989 році вона стала лауреатом Державної премії України імені Т.Г. Шевченка.

Все життя Неоніла Крюкова йшла проти течії, утверджуючи своє розуміння правди життя, горіла боротьбою за незалежність України, і після її проголошення не залишалась осторонь важливих державотворчих процесів. Вона була і чудовою артискою і сміливою активісткою, за що в 2008 році отримала почесне звання Герой України.

З гордістю усвідомлюємо, що саме наша земля подарувала Україні цю людину з великої літери, і увіковічнюємо пам'ять про неї на стінах Онуфріївської школи.

Онуфріївський краєзнавчий музей запрошує жителів Онуфріївської громади ознайомитись з тематичною виставкою, присвяченою пам'яті Неоніли Валеріївни Крюкової.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень