Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Стоп насильство - Я маю право! Знаю! Дію! Захищаю!

Дата: 31.03.2021 15:45
Кількість переглядів: 332

Фото без опису

Насильство в сім’ї та за ознакою статі нажаль є актуальною проблемою сьогодення. Зазвичай жертвами домашнього насильства є жінки та діти. Згідно досліджень менше 23% постраждалих звертаються за допомогою, та і в загалі замовчують, адже людина, яка зазнала насильство відчуває сором, відчай, почуття провини.

Нажаль в нашому суспільстві говорити про це вважається соромно, бо треба терпіти, бо не годиться виносити сміття з хати. Але від цих стереотипів треба відходити, і не треба замовчувати, однозначно треба змінювати ставлення суспільства до цієї проблеми. Так, це є проблема. Зазвичай люди, які зазнають домашнє насильство, не розуміють, що зіткнулися з ним, адже існує думка, що насильство - це коли б’ють. Проте існує декілька видів домашнього насильства: психологічне, економічне, сексуальне та фізичне.

Як відрізнити сімейний конфлікт від насильства? Будь яке насильство це умисна дія, це порушення прав людини і обов’язково наявність шкоди фізичному або психологічному здоров’ю людини. Тобто , якщо є шкода, то ми не говоримо про конфлікт, а говоримо про насильство. Як можна протидіяти цьому вкрай негативному явищу в суспільстві. Для початку потрібно зрозуміти що відбувається насправді. Хибна думка ,що воно пройде саме по собі. Важливо усвідомити: «Так, це насильство, і з цим потрібно щось робити». Бо затягування ситуації може бути страшна своїми наслідками. Тож  не треба мовчати. Якщо  ви стали свідком насильства, або самі ви зазнали будь якого з видів насильства, або розумієте, що існує загроза його скоєння, пам’ятайте, що найголовніше правило - НЕ МОВЧАТИ!

Куди звертатися, якщо ви постраждали від домашнього насильства:

Національна поліція України: 102

Гаряча лінія для постраждалих від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, дитячого насильства: 1547

Національна «гаряча лінія» із запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 0 (800) 500 335 або 116 123 (з мобільного);

Гаряча лінія безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103

Національна дитяча гаряча лінія: 0 (800) 500 225, 116 111 (з мобільного)

Чат-бот #ДійПротиНасильства в Telegram: @police_helpbot

 

Начальник відділу                                                                  Раїса СКРИПНІК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень