Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Онуфріївський селищний голова Віталій Береза взяв участь в розширеній обласній нараді, на якій обговорювалися нагальні проблеми, з якими стикаються представники органів місцевого самоврядування

Дата: 16.02.2021 16:34
Кількість переглядів: 649

Фото без опису

16 лютого 2021 року голова Онуфріївської селищної ради Віталій Береза взяв участь в розширеній нараді за участю голови обласної ради Сергія Шульги, його заступників, керівництва правоохоронних органів області та керівників громад, на якій обговорювалися нагальні проблеми, з якими стикаються представники органів місцевого самоврядування.

У своєму вступному слові голова обласної ради Сергій Шульга зауважив, що дрібниць у роботі тих представників громади, яким люди довірили представляти їхні інтереси не повинно бути. Отже, важливо все — від   ефективного  використання майна громади, наповнення бюджетів, створення безпекового середовища до  розвитку  освіти, культури, позашкільного виховання, охорони здоров’я, раціонального використання земель та водних ресурсів.

Свої рекомендації запропонували фахівці. Так, перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк навів приклади успішної діяльності у різних напрямках  кількох громад області, порекомендував, у який спосіб  можна вирішувати проблеми шляхом укладання партнерських угод між окремими громадами, звернув увагу на необхідність залучення до роботи висококласних фахівців, які допоможуть безболісно  реорганізуватися і нагадав, що на черзі питання адміністративно-територіального устрою, тому важливо проаналізувати, у тому числі, скільки фактично, а не на папері існує населених пунктів на кожній території.

Перший заступник керівника Кіровоградської обласної прокуратури Юрій Ковальов розповів, як правильно розпоряджатися майном громад. Начальник Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Роман Козьяков порадив присутнім тісніше співпрацювати з поліцією, наприклад, втіливши на  територіях проєкт «Поліцейський офіцер громади».

Питанням розвитку позашкільної освіти, збереження закладів освіти і культури приділили увагу директор Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Ганна Суркова та голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім’ї, молодіжної політики Андрій Лісота.

Все, що цікавило присутніх щодо земельних питань та управління водними ресурсами розповіли начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру Володимир Кривий та начальник регіонального офісу водних ресурсів Катерина Гайдук.

Завершуючи зібрання, голова обласної ради Сергій Шульга повідомив, що обласна рада звернулася до Верховної Ради України стосовно внесення змін до окремих законів, готує напрацювання стосовно втілення адміністративно-територіального устрою і закликав присутніх вносити свої пропозиції до стратегічної програми соціально-економічного розвитку Кіровоградщини на 2021-2026 роки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень