Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Декларування доходів громадян

Дата: 16.02.2021 12:22
Кількість переглядів: 601

Фото без опису

З 1 січня 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2020 року. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни та самозайняті особи, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Для фізичних осіб – підприємців, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, граничний термін подання декларації до 10.02.2021 року.

Відповідно до пп.165.1.24. п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України дохід від продажу сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена,оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках (паях) площею понад 2га підлягає оподаткуванню на загальних підставах (тобто податком на доходи фізичних осіб – 18% та військовим збором – 1,5%) та відповідно до пп.168.1.3. п.168.1 ст.168 Податкового кодексу відображається у податковій декларації про майновий стан і доходи за звітний рік.

 Отож, громадянам, які  отримували у 2020 році доходи, з яких не сплачено податків, варто вже зараз спланувати своєчасне подання декларації про доходи. Враховуючи карантинні обмеження, в податковій службі рекомендують декларацію про доходи подавати в електронному вигляді через Електронний кабінет платника, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Також платник податків може подати декларацію про майновий стан і доходи особисто, уповноваженою на це особою або надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У разі надсилання декларації поштою платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Онуфріївська селищна рада сподівається на плідну співпрацю під час проведення кампанії декларування 2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень