Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Про терміни подання звіту з єдиного податку фізичними особами-підприємцями

Дата: 09.02.2021 08:02
Кількість переглядів: 295

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що згідно з п. 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої та четвертої груп є календарний рік, а для платників єдиного податку третьої групи календарний квартал.

Відповідно ФОП-єдинники першої та другої груп зобов’язані подати до контролюючого органу за місцем державної реєстрації декларацію платника єдиного податку за 2020 рік протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Тобто, не пізніше 01 березня 2021 року.

ФОП-єдинники, які перебувають на третій групі єдиного податку повинні відзвітувати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Відповідно звіт необхідно подати не пізніше 09 лютого 2021 року.

Також, нагадуємо що ФОП, які перебувають на третій групі спрощеної системи оподаткування сплачують єдиний податок за місцем податкової адреси протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації, тобто не пізніше 19 лютого 2021 року.

Звертаємо увагу, що у випадку не своєчасного подання податкової звітності з єдиного податку до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові (штрафні) санкції, у розмірі 340 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

 

Олександрійський відділ податків
та зборів  з фізичних осіб та
проведення камеральних перевірок
управління податкового адміністрування
фізичних осіб
Головного управління
ДПС у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень