Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чи можуть зареєстровані безробітні з вищою освітою пройти перепідготовку за робітничою професією?

Дата: 14.04.2023 09:57
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Так, можуть.

Пунктом 4 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264 (набрала чинності 29 березня 2023 року), передбачено, що професійне навчання зареєстрованих безробітних із фаховою передвищою та вищою освітою здійснюється, серед іншого, шляхом перепідготовки за робітничими професіями.

Переважно таке навчання має стосуватися робітничих професій, затребуваних на ринку праці. До них належать і професії, пов’язані з питаннями енергоефективності. Ознайомитись з відповідною інформацією можна на вебсторінці Державного центру зайнятості.

Слід також зазначити, що безробітні з вищою освітою можуть проходити професійне навчання шляхом підвищення кваліфікації або стажування.

Примітка. Наведений матеріал є черговим в серії запитань-відповідей щодо застосування норм вказаного Порядку. Перший матеріал був розміщений на сторінці  30 березня 2023 року, попередній – 07 квітня 2023 року. 

Зведений перелік навчальних закладів - учасників реалізації проєкту щодо впровадження у 2022-2023 навчальному році короткострокових навчальних програм із енергоефективності та енергозбереження, розроблених у рамках проєкту «FUTURE PROFI» тут http://surl.li/fdgsh

Є бажання підвищити свою професійну майстерність – звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/eghis  Ми є у Telegram t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень