Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чи можуть оформлювати посвідки на тимчасове проживання громадянам РФ, щодо яких видано дозволи на застосування їх праці?

Дата: 28.11.2022 11:29
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Так, можуть.

Звертаємо увагу, що ця інформація буде корисною для роботодавців, які застосовують працю громадян Російської Федерації на підставі дозволу Державної служби зайнятості.

Тож, нагадуємо, що відповідно до норм Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» іноземці, у тому числі громадяни Російської Федерації, які прибули в Україну для працевлаштування та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період роботи в Україні. Оформлення посвідки на тимчасове проживання є обов’язковим для іноземців, щодо яких видано дозволи на застосування їх праці.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 листопада 2022 року № 1232 «Деякі питання надання Державною міграційною службою адміністративних послуг в умовах воєнного стану»  https://cutt.ly/hMzFxiS (набрала чинності 09 листопада 2022 року) встановлено, що у період дії воєнного стану та протягом 30 календарних днів з дня його припинення або скасування, органами Державної міграційної служби України розгляд заяв громадян Російської Федерації про оформлення та обмін посвідок на тимчасове проживання, поданих до набрання чинності цієї постанови, зупиняється до набрання чинності законом щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов’язаних з державою-агресором (наразі такий закон ще не прийнято).

Зазначені обмеження не поширюються на осіб, які мають підстави для оформлення посвідки на тимчасове проживання, передбачені, серед іншого, частиною четвертою статті 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» (іноземці, які прибули в Україну для працевлаштування та роботодавці яких отримали дозвіл на застосування їх праці).

Водночас ці особи повинні протягом 30 днів з 09 листопада 2022 року звернутися за обміном посвідки на тимчасове проживання, якщо строк звернення за її обміном настав у період з 24 лютого 2022 року до 09 листопада 2022 року.

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за номерами (0522) 24 64 18 або (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень