Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Семінар-нарада з керівниками агроформувань громади з питання підготовки та стратегії збирання зернових та зернобобових культур у 2022 році

Дата: 14.06.2022 16:45
Кількість переглядів: 353

Фото без опису

Розпочавши семінар-нараду, селищний голова Віталій Береза подякував всім за допомогу, яку надають аграрії внутрішньо переміщеним особам, Збройним силам України, теробороні, добровольчому формуванню.

З інформацією щодо забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь і збереження зернових культур і грубих кормів від пожеж у 2022 році виступив Ростислав Кохно – головний інспектор відділу запобігання НС Олександрійського РУ ГУ ДСНС України в Кіровоградській області. Він зазначив, що сільськогосподарська техніка в період жнив повинна бути справною та оснащеною протипожежними засобами.

Селищний голова висловив сподівання, що у нас в громаді не виникатимуть пожежі через спалювання стерні та пожнивних рештків.

Начальник СПД №1 (смт Онуфріївка) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області Олександр Кожушко поінформував присутніх щодо проведення спільної роботи з аграріями з питань збереження вирощеного врожаю від розкрадання. Наголосив, що поліція буде всіляко підтримувати і допомагати сільгосптоваровиробникам під час зернозбиральної кампанії. Віталій Миколайович доповнив, що значну допомогу у підтриманні громадського порядку в населених пунктах громади надає добровольче формування «Онуфріївська варта».

Начальник відділу праці та соціального захисту селищної ради Раїса Скрипник надала інформацію щодо легалізації заробітної плати та зайнятості працівників. Раїса Василівна зазначила, що, незважаючи на воєнний стан, у нас працюють всі підприємства, і всі працівники повинні отримувати заробітну плату не менше визначеного чинним законодавством про працю. За порушення трудового законодавства передбачена відповідальність.

Про дотримання чинного законодавства по сплаті податків та зміни до Закону України від 12 травня 2022 року №2260 надала роз’яснення начальник Онуфріївської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Тетяна Єрмакова. Своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки, наповнювати державну скарбницю – одна із головних наших цілей сьогодні. Селищний голова висловив сподівання на співпрацю з метою наповнення місцевого бюджету.

Провідний бухгалтер ТОВ «ОптімусАгро ТРЕЙД» (Павлиський виробничо-структурний підрозділ) Лариса Чалайдюк повідомила, що підприємство працює в штатному режимі. Було представлено нового керівника підрозділу Баклицького Владислава Миколайовича, який закликав сільгосптоваровиробників до співпраці, і зазначив, що з будь-яких питань можна звертатись за телефоном – 0503047700.

Про дотримання вимог чинного законодавства у сфері ветеринарної медицини розповів Сергій Цимбал – головний спеціаліст Онуфріївського управління ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській області. Сергій Анатолійович запропонував агроформуванням громади долучитися до Національної платформи продовольчої безпеки https://dpss.creatio.com/, яка дає змогу учасникам ринку обмінюватися інформацією про потреби та наявні пропозиції у режимі реального часу.

Головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради Ольга Зозуля надала інформацію про підприємство, яке займається забезпеченням сільгосппідприємств Кіровоградської області дизельним паливом. За додатковою інформацією звертайтеся до старост населених пунктів громади.

Наприкінці семінар-наради очільник громади повідомив присутніх, що 25 червня у нас в селі Куцеволівка буде проходити благодійний ярмарок на підтримку внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території нашої громади. Віталій Миколайович зазначив: – «Маю надію на вашу підтримку у проведенні ярмарку і буду дуже за неї вдячний».

Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень